10 sätt att underhålla barnen på en regnig campingdag

10 sätt att underhålla barnen på en regnig campingdag

När du planerar en familjecamping är det alltid viktigt att vara redo för vad som helst - inklusive regniga dagar. Bara för att det regnar betyder det inte nödvändigtvis att er campingtur är förstörd. Här är 10 sätt att hålla barnen underhållna på en regnig campingdag.

1. Spela Brädspel

Lagring av några familjespel som schack, Monopol eller Uno kan vara en räddare på regniga dagar. Dessa spel är inte bara underhållande, men de kan också hjälpa till att förbättra barnens kognitiva färdigheter.

2. Skapa Konstverk

Camping är en bra tid för barn att uttrycka sin kreativitet. Uppmuntra dem att rita eller måla vad de ser runt sig. Detta kan inkludera naturen, tältet eller till och med deras familjemedlemmar.

3. Spela kortspel

Kortspel är ett annat utmärkt sätt att hålla barnen underhållna. Kortspel som 'Göm korten', 'Fisk' eller 'Crazy Eights' är roliga och enkla att lära sig.

4. Läs en Bok

Om du har några bokälskare i familjen, varför inte packa några av deras favoritböcker? Om barnen är unga, kan du göra läsning mer interaktivt genom att ha en berättarstund inuti tältet.

5. Gör Smores

Vem säger att du inte kan laga mat på en regnig dag? Med bara några ingredienser kan du göra smores på din camping spis. Var bara säker på att du har ett skydd över spisen för att undvika att det regnar in i maten.

6. Skriv en Berättelse

Uppmuntra dina barn att skriva sina egna berättelser baserade på deras campingupplevelser. Detta kan inkludera människorna de träffade, de djur de såg, och de äventyr de hade.

7. Titta på Filmer

Om du har tillgång till el kan du titta på filmer på din bärbara dator eller surfplatta. Välj en familjevänlig film som alla kan njuta av.

8. Spela Musikinstrument

Om dina barn spelar några musikinstrument, ta dem med på resan. De kan göra en liten konsert för familjen, eller bara öva på egen hand.

9. Gör En Skattjakt

Även om det regnar kan du fortfarande ha en inomhusskattjakt. Göm några små föremål runt tältet och ge barnen ledtrådar för att hitta dem.

10. Gör Handdockor

Med lite fantasi kan du göra handdockor av gamla strumpor och knappar. Barnen kan sedan använda dessa dockor för att göra sin egen teaterföreställning.

Kom ihåg att oavsett vad du gör, är det viktigaste att ha kul och göra det bästa av situationen. Regniga dagar kan vara lika äventyrliga som soliga dagar om du har rätt inställning och aktiviteter planerade!

Skriv en kommentar